In de hedendaagse context groeit de populariteit van warmtepompen die propaan als koudemiddel gebruiken. Steeds meer installateurs verkennen de mogelijkheden en geven de voorkeur aan propaan warmtepompen. Deze innovatieve generatie warmtepompen onderscheidt zich door het gebruik van propaan (R290) als koudemiddel, wat aanzienlijke voordelen oplevert voor zowel het klimaat en milieu als voor installateurs en gebruikers. In dit artikel benoemen we de 6 belangrijkste redenen om te kiezen voor warmtepompen met propaan.

  1. Klimaat- en milieuvriendelijk: Propaan, als natuurlijk en PFAS-vrij koudemiddel, draagt aanzienlijk bij aan het verminderen van milieu-impact en broeikasgasemissies. In vergelijking met gangbare synthetische koudemiddelen, die vaak ‘F-gassen’ zijn, biedt propaan een milieuvriendelijk en goed toepasbaar alternatief.
  2. Voldoet aan strengere wet- en regelgeving: Gezien de verwachte uitfasering van synthetische koudemiddelen tussen 2025 en 2030 als gevolg van Europese regelgeving, voldoet propaan aan de strengere normen met een Global Warming Potential (GWP) van slechts 3. Dit maakt propaan een geschikt alternatief voor koudemiddelen met extreem hoge GWP-waarden.
  3. Betere prestaties: Propaan, met zijn unieke eigenschappen op het gebied van druk en temperatuur, maakt het mogelijk om hogere temperaturen te bereiken dan traditionele koudemiddelen. Propaan warmtepompen kunnen bijvoorbeeld warm tapwater leveren tot 65°C, zelfs bij buitentemperaturen tot -15°C.
  4. Breed toepassingsgebied: De hogere temperaturen die mogelijk zijn met propaan zorgen voor een breder toepassingsgebied voor warmtepompen. Hoge temperatuur (HT) warmtepompen op propaan bieden een oplossing voor verschillende woningtypes, waaronder die met radiatoren en aanvoertemperaturen tot 55°C.
  5. Veilig: Ondanks de historische reputatie van propaan als brandbaar gas, is het in kleine hoeveelheden in de nieuwe generatie warmtepompen volkomen veilig in gebruik. Installateurs hebben geen speciale certificeringen nodig, maar er zijn wel specifieke eisen voor de opstelplaats van de buitenunit, gezien de eigenschappen van propaan.
  6. Zelf installeren: Een ander groot voordeel aan de Propaan warmtepomp is dat deze allemaal monoblocks zijn. Dit betekend dat alle koudemiddel techniek volledig voorbereid en afgevuld in de buitenunit zit, het monoblock. Hierdoor is aansluiten en installeren een fluitje van een cent geworden. Iedereen die een beetje handig is kan deze monoblock propaan warmtepompen zelf installeren. Er loopt enkel CV water van en naar het monoblock. Er zijn geen koudemiddel handelingen nodig om de Propaan warmtepomp in bedrijf te stellen. Waterzijdig en elektrisch aansluiten is het enige dat nodig is. Kijk eens naar onze How-to Warmtepomp instructies indien u zelf van plan bent de Propaan warmtepomp te installeren.

De opmars van propaan warmtepompen is onmiskenbaar en deze technologie voorziet in de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmingssystemen. Naast de genoemde voordelen zijn de nieuwe Itho Daalderop monoblock warmtepompen met propaan als koudemiddel ook opmerkelijk stiller dan andere warmtepompen op de markt. Met zowel volledig elektrische als hybride varianten biedt deze nieuwe generatie veelzijdige en toekomstbestendige oplossingen voor zowel installateurs als consumenten.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.