Vaillant aroTHERM plusWanneer milieubewust verwarmen en uitmuntende prestaties hand in hand gaan

Het is een traditie van Vaillant om vernieuwende standaarden in de verwarmingsmarkt te bepalen. Vandaag de dag stellen we ons tot doel om milieubescherming en klimaatbehoud aan te pakken en tot een nieuwe traditie te maken. Onafhankelijke verwarmingsproducten, zoals warmtepompen die werken op hernieuwbare energie, zijn cruciaal in deze missie. Deze producten zijn reeds duurzaam, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Dit geldt niet alleen voor klimaatbescherming, maar ook voor productie en energieverbruik.

We streven ernaar om elk aspect van onze producten nog duurzamer en efficiënter te maken, vandaar onze keuze voor het natuurlijke koudemiddel R290 in onze aroTHERM plus warmtepomp.

In vergelijking met andere conventionele koudemiddelen heeft R290 duidelijke voordelen: een lage Global Warming Potential (GWP), hoge rendementen en een maximale aanvoertemperatuur tot 75°C. Daarom is R290 zeer geschikt voor renovatieprojecten waarbij bestaande radiatoren behouden blijven. Ontdek op deze pagina hoe R290 de prestaties van onze aroTHERM plus verbetert en waarom het beter is voor het milieu.

Wat is R290?

R290 is de technische term voor het natuurlijke koudemiddel dat we beter kennen als propaan. Het wordt al breed toegepast in producten die we dagelijks gebruiken, zoals koelkasten, airconditioning en zelfs haarlak – Vaillant is een van de eerste bedrijven die dit milieuvriendelijke koudemiddel in warmtepompen toepast.

Wat is het Global Warming Potential (GWP)?

Een hoger getal is slechter – GWP is een relatieve waarde die het broeikaseffect van een broeikasgas, zoals een koudemiddel, aangeeft als het in het milieu wordt vrijgelaten. Hoe hoger de waarde, hoe groter de impact op het klimaat.

Enkele voorbeelden van GWP-waarden van verschillende veel gebruikte koudemiddelen zijn:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2.088

Deze waarden geven aan hoeveel een bepaalde massa van het koudemiddel bijdraagt aan de opwarming van de aarde in vergelijking met dezelfde massa CO₂. Propaan R290 heeft bijvoorbeeld 3 keer de klimaatimpact van CO₂, waardoor de GWP-waarde 3 is. De CO₂-impact van een koudemiddel wordt berekend door de hoeveelheid in de warmtepomp te vermenigvuldigen met de GWP-waarde.

Prestaties op natuurlijke basis met R290 koelmiddel

 • Verbeterde efficiëntie en verminderde kosten
 • Perfect voor gebouwen uitgerust met radiatoren
 • Versterkt comfort van warm water
 • Milieuvriendelijker

aroTHERM plus lucht-water warmtepomp

 • Perfect voor duurzame renovaties
 • Uitgerust met koelmiddel Propaan R290
 • Geruisloze werking – geen overlast voor u of uw buren
 • Intelligente bediening, inclusief app voor smartphones en tablets
 • Compacte buitenopstelling met hedendaags ontwerp
 • Extra energiezuinig in combinatie met zonnepanelen

Verhoogde efficiëntie en verminderde kosten

De aroTHERM plus met R290 overtreft andere warmtepompen in prestaties bij lage buitentemperaturen. Tegelijkertijd behaalt hij een ongeëvenaard rendement met een Coëfficiënt van Prestatie (COP) tot 5,4. Dit houdt in dat de aroTHERM plus in staat is om 5,4 kW aan warmte te produceren, waarvoor u slechts 1 kW hoeft te betalen. Met andere woorden, meer dan 80% van de benodigde energie wordt uit de lucht gehaald. Een hogere COP leidt tot lagere bedrijfskosten. Bespaar zowel geld als energie door te kiezen voor onze uiterst efficiënte aroTHERM plus warmtepomp met R290.

Perfect geschikt voor oudere gebouwen met radiatoren

De aroTHERM plus met R290 behoort tot de selecte groep warmtepompen die compatibel zijn met oudere gebouwen met radiatoren die hogere temperaturen nodig hebben dan gebouwen met vloerverwarming. Dit komt overeen met de levensduur van uw eerste gasverwarmingssysteem, dat na 25 jaar waarschijnlijk aan vervanging toe is. Voor dergelijke gebouwen, die meestal uitgerust zijn met radiatoren en goed geïsoleerd zijn, is de aroTHERM plus de ideale keuze om uw fossiele verwarmingssysteem te vervangen en kan aanvoertemperaturen tot 55°C aan. Dit is onze oplossing voor het verduurzamen van bestaande gebouwen en het bijdragen aan de bescherming van het klimaat.

Versterkt comfort door warm water

De aroTHERM plus met R290 kan zorgen voor warmwatertemperaturen tot 75°C in de warmtepompmodus. Dit is vooral van belang voor onze compacte hydraulische oplossing, de uniTOWER plus, die beschikt over een warmwateropslagtank van 190 liter. Met temperaturen van 75°C in de opslagtank, heeft u toegang tot 376 liter tapwater – dat is 25% meer dan met onze aroTHERM split. Deze 376 liter is voldoende voor 6 achtereenvolgende douches. Dit is het hoogste niveau van comfort in warmwaterproductie dat we bieden met een compacte uniTOWER installatie. En als u kiest voor een losstaande opslagtank zoals de uniSTOR exclusive van 300, 400 of 500 liter, zal uw comfort in warmwatervoorziening nog groter zijn.

Lucht-water warmtepomp aroTHERM plus Vaillant

Meer milieuvriendelijk

De aroTHERM plus is uitzonderlijk vriendelijk voor het milieu en toekomstgericht. R290 is het meest milieuvriendelijke koelmiddel, zoals blijkt uit het zeer lage Globale Opwarmingspotentieel (GWP) van slechts 3. Het is nu al het koelmiddel van de toekomst, komt in aanmerking voor subsidies, is stabiel beschikbaar en wordt waarschijnlijk niet beïnvloed door toekomstige wetgeving.

Binnenkort leverbaar

Deze propaan R290 warmtepomp van Vaillant is binnenkort leverbaar via onze webshop in verschillende varianten. De aroTHERM zal verkrijgbaar zijn in de volgende vermogensvarianten:

 • 3,6 kW
 • 5,4 kW
 • 7,0 kW
 • 9,2 kW
 • 12,2 kW

Alle varianten mogen het energielabel A+++ dragen. De afmetingen van deze propaan warmtepomp zijn alsvolgt:

Afmetingen
3,6 kW 5,4 kW 7,0 kW 9,2 kW 12,2 kW
Hoogte x Breedte x Diepte mm 765 x 1100 x 450 965 x 1100 x 450 965 x 1100 x 450 1565 x 1100 x 450 1565 x 1100 x 450
Gewicht bedrijfsgereed kg 114 128 128 210 210

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.