Nefit Bosch propaan warmtepomp buitenunitNefit Bosch kondigt met trots de introductie aan van de Compress 5800i AW, hun nieuwste innovatie in de warmtepompbranche. Deze nieuwe serie monoblock warmtepompen is ontworpen voor verwarming, koeling en de productie van warm water, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Een opvallend kenmerk is het gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, beter bekend als propaan. Daarnaast overtreft de nieuwe reeks de stilste warmtepomp tot nu toe in geluidsniveau. De nieuwste warmtepompen worden geïntroduceerd voor de start van het aankomende stookseizoen en zijn van 6 tot en met 10 februari te bewonderen op de Bouwbeurs.

Natuurlijke koudemiddelen

De Compress 5800i AW is de eerste in een serie nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch die propaan (R290) gebruiken. Dit natuurlijke koudemiddel, waarvan de warmtepomp minder dan een kilogram bevat, heeft een Global Warming Potential (GWP) van slechts 3, wat aanzienlijk lager is dan dat van de tot dusverre gebruikte koudemiddelen.

Hoge temperaturen

Naast de aanzienlijk kleinere impact op milieu en klimaat, heeft R290 nog een groot voordeel: het maakt hogere aanvoertemperaturen mogelijk. Voor de Compress 5800i AW is de maximale aanvoertemperatuur 75°C. De warmtepomp is dus geschikt voor zowel nieuwbouwprojecten als bestaande verwarmingssystemen met traditionele radiatoren. De Compress 5800i AW kan warm tapwater leveren tot 75°C.

Stillere dan de stilste

De Compress 5800i AW zal ook de stilste warmtepomp van Nefit Bosch worden. Het geluidsniveau van de 5 kW-variant bedraagt op drie meter afstand slechts 28,5 dB(A), bijna onhoorbaar. Hiermee is de nieuwe serie nog stiller dan de huidige monoblock warmtepomp van Nefit Bosch, de Compress 7400i, die in de meest recente warmtepomptesten van de Consumentenbond (2020 en 2021) als de ‘stilste hybride’ naar voren kwam.

BENG/NTA8800-compatibel

Nefit Bosch propaan warmtepomp binnenunitDe Compress 5800i AW-serie omvat twee typen buitenunits in vijf vermogensklassen van 4 tot 12 kW. Alle modellen hebben een energielabel A+++ en een hoge COP, tot 4,85 bij A7/W35. De binnenunit is beschikbaar in een compacte wandmodel of een Tower-model met geïntegreerde warmwatervoorraad.

Installatievriendelijk

Installateurs hebben geen F-gassencertificaat nodig om Compress 5800i AW-units te installeren. De buitenunits kunnen tot 25 meter van de binnenunit worden geplaatst. Via een optionele internetmodule kan de binnenunit worden verbonden met het internet, waardoor bediening en beheer op afstand mogelijk zijn via het installateurs platform van Nefit Bosch, HomeCom Pro.

Bijzondere variant

Een speciale versie van de nieuwe monoblock-lijn is de specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkelde all-electric dakwarmtepomp, de Compress 5800i AWR (waarbij de ‘R’ voor ‘roof’ staat). Deze variant is vooral geschikt voor grootschalige renovatieprojecten en heeft alle voordelen van de 5800i-serie. De productie van deze variant begint later dit jaar in Deventer.

Marktintroductie

De officiële lancering van de nieuwe serie monoblock luchtwarmtepompen is gepland voor het derde kwartaal van 2023. Naast de Bosch Compress 5800i AW blijven ook de Nefit EnviLine Monoblock warmtepompen beschikbaar in het assortiment van Nefit Bosch.

De Nefit Bosch Compress 5800i AW binnen- en buitenunits zijn vanaf nu uit voorraad leverbaar via onze webshop.

2 reacties

  1. Heb nu Nefit Topline aquapower Plus HRC25 en een Solarline 1 (110 l met regelaar SC20) via moduline 300. Is er nog samenwerking van deze zonnecollector+boiler mogelijk met die nieuwe Compress 5800i AWR of kan ik net zo goed op een ander merk overstappen?

    • Gewicht buitendeel (kg)

      Voor zover ons bekend is kunt u even goed op een ander merk warmtepomp overstappen in combinatie met uw setup. Wellicht dat Nefit Bosch hier op een later moment nog iets over bekend maakt maar daar zou ik niet al te veel op rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.